När jag ändå stekte pannkakor gjorde jag dubbel sats, och de som blev över fick bli crêpes dagen efter. Hade ingen direkt fantasi när jag skulle göra fyllningen så Martin fick föreslå. Hans förslag löd var stekt bacon, röd lök och broccoli. Jag hade ingen röd lök hemma, och jag ville ha lite mer krämig fyllning, så jag modifierade hans förslag och gjorde en fyllning på:
1 pkt bacon
1 liten gul lök
1,5 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
Broccoli som tillbehör. (Ingen aning om mängden, höftade lite.)
Jag klippte ner bacon och hackade löken, detta stekte jag sedan i stekpannan i smör. När det var lagom stekt pressade jag i vitlöken och hällde sedan ner creme fraichen i pannan och rörde om. Fyllningen fördelades i två crêpes som sedan toppades med västerbottenost och gratinerades lite kort i ugnen tills osten hade smält. Underbart gott!
Crêpesen serverades med kokt broccoli till, och trots att vi bara åt en crêpes var (jag och Martin) så räckte det gott och höll oss mätta riktigt länge. Detta kommer göras fler gånger, det vill jag lova!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar